Monday 9 March 2015

Garam Bukit untuk masakan

Garam Bukit Untuk Makanan & Masakan


  1. Membantu mengatasi penyakit kencing manis & darah tinggi
  2. Membantu meningkat & menguatkan sistem penghadaman
  3. Menambah kandungan oksigen dalam darah
  4. Membantu penyerapan toksid, gas & asid dalam badan
  5. Meningkatkan tahap ketahanan badan


GARAM UNTUK MAKANAN & MASAKAN

Amalan Rasulullah S.A.W memakan secubit garam sebelum dan selepas makan kini dibuktikan oleh sains bahawa tabiat ini menambahkan keberkesanan perut untuk menghadam makanan dan menghindarkan perut dari menyerap racun.

Pada zaman Yunani, Tentera Yunani ( askar Greek ) dibayar gaji menggunakan garam. Begitu juga dengan episod penjajahan negara kecil oleh negara besar dengan mengenakan hukuman penjara kepada penentang mereka. 

Apabila dipenjarakan, mereka ( penentang ) akan diberi makanan seperti roti dan air tanpa garam. Walaupun kerap dihidangkan dengan roti dan air tanpa garam, badan mereka tetap lemah memandangkan kurangnya kandungan garam dalam badan.

Struktur atom garam bukit bukan berbentuk molekul, tetapi berbentuk caj letrik dan mampu membebaskan tenaga dalam badan dan membantu dalam proses metabolisma. Kekurangan garam ini akan menyebabkan badan kekurangan tenaga dan sistem saraf badan juga akan terjejas. 

Kerana garam bukit ini garam semulajadi, badan tidak akan menolaknya keluar sebaliknya akan menerima kehadirannya di dalam badan. Oleh itu air di dalam sel badan tidak akan mengalir keluar dari sel untuk meneutralkan garam tersebut dan keseimbangan air dalam tubuh dapat dikekalkan.


Pakejing Garam Bukit untuk masakan
RM8 untuk 400gram

Kebaikan menggunakan garam bukit untuk masakan:


  • Holistik
  • Lebih mineral
  • Sumber semulajadi
  • Kristal paling seimbang
  • Tiada bahan pewarna
  • Tidak tercemar
  • Tidak di ubahsuai
  • Tiada bahan bertoksin
  • Garam gred paling tinggi
  • Masakan paling berperisa
==========================================
Untuk pembelian : Hubungi Puan SERI Aishah 0133976632







No comments:

Post a Comment